Kurs

Livet i förändring – ett existentiellt perspektiv

Datum oktober – Tisdagar den 4, 11, 18 och 25/10
Datum november – Onsdagar den 9, 16, 23 och 30/11

Tid : 18.00-20.00Plats: Saltmätargatan 3b, Stockholm
Pris: 1875 kr
Liten grupp - Anmälan via Kontakt

Livet är alltid i rörelse, existentiellt sett. Vi förändras, vi söker förändring och ibland förändras livet på sätt vi inte kunnat förutse. Hur kan vi förhålla oss till det och leva livet i en riktning vi önskar?

Med utgångspunkt i existensfilosofi, också kallad livets filosofi, samtalar vi kring detta och vad det innebär att vara människa. Kursen ger dig möjlighet att stanna upp och reflektera kring livsfrågor, allmänna och personliga. 

Vi kommer att samtala om människans livsvillkor och frågor som frihet, ansvar, val, lidande och mening, kopplat till egna erfarenheter – om du vill. Genom att dela med oss kan vi lära av varandra, för när vi lyssnar kan vi också få syn på oss själva och hur vi relaterar till det som händer i våra egna liv.

Vi börjar med en introduktion till existentiella grundtankar och hur livsupplevelser kan sättas i ett sammanhang. Vi berör även existentiell hälsa och WHOs åtta teman. Korta föreläsningar och genomgångar varvas med övningar och diskussioner.

Genom att på detta sätt reflektera i grupp kan vi få nya perspektiv och öka vår självmedvetenhet.

Välkommen!

Samtalsgrupper

Existentiell samtalsgrupp

Är du intresserad av att reflektera kring allmänmänskliga frågor tillsammans med andra i en liten grupp? Under fem fredagar med ett tema varje gång (em 1,5h)  utforskar vi våra tankar, känslor och beteenden om:

1. Ensamhet & gemenskap
2. Liv & död
3. Tillit & tvivel
4. Stress & harmoni samt
5. Mening.
Startdatum bestäms vid fyra anmälda.
Max sex personer.
Pris: 750 kr per person.

Boka din plats

Existentiell kväll
Som en introduktion på en kväll med vänner, bokklubb eller liknande kan jag komma och introducera er för det existensfilosofiska perspektivet. Ni väljer i förväg ett tema som är fokus för kvällen (1,5 h) med mig som samtalsledare.

Detta är en möjlighet att på ett lättillgängligt sätt närma sig samtal om allmänmänskliga frågor och kanske fortsätter ni efter att jag lämnat er.
Max åtta personer.
Pris: 500 kr per person.

 

Referenser: "Jag har mått så bra av våra träffar, kan vi inte fortsätta träffas varje vecka!?” ”Det känns viktigt att prata om dessa frågor – det vill jag göra mera” ”Kursen var mycket bra och jag rekommenderar den hej vilt” ”Skulle kunna gå den igen” "Du var inspirerande, lättsam och tydlig- samtidig som du inväntade och vävde in allas inlägg.  Att ta del av andras erfarenheter och plats i livet gav massor" "Att existentialismen skulle vara negativ förstår jag inte. Att ta livets möjligheter framåt tar jag med mig!"